Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia włoska. To danie to dla mnie odkrycie na smacznie przyrządzenie szparagów.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 172
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 132
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16170
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 79
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 193
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 707
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 172
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 132
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16170
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 79
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 193
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 707
Składniki
Ugotowałem cannelloni al dente. Obrałem szparagi ( z białych zdjąłem całą skórką, z zielonych tylko z dolnej części ). Gotowałem razem 3-4 minuty ( nie powinny być zbyt miękkie ). Do każdego cannelloni włożyłem po 3-4 szparagi. Przygotowałem pikantny sos : drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażyłem na gorącej oliwie, dodałem świeże pokrojone w kostkę dojrzałe pomidory. Doprawiłem 2-3 łyżkami octu balsamicznego i czerwonym winem. Dodałem sól i pieprz do smaku. Cannelloni podałem polane tym sosem.