Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia włoska. To danie to dla mnie odkrycie na smacznie przyrządzenie szparagów.
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114616
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7408
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114616
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7408
Składniki
Ugotowałem cannelloni al dente. Obrałem szparagi ( z białych zdjąłem całą skórką, z zielonych tylko z dolnej części ). Gotowałem razem 3-4 minuty ( nie powinny być zbyt miękkie ). Do każdego cannelloni włożyłem po 3-4 szparagi. Przygotowałem pikantny sos : drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażyłem na gorącej oliwie, dodałem świeże pokrojone w kostkę dojrzałe pomidory. Doprawiłem 2-3 łyżkami octu balsamicznego i czerwonym winem. Dodałem sól i pieprz do smaku. Cannelloni podałem polane tym sosem.