Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cannelloni ze szpinakiem to tradycyjne danie florenckie.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13120
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4182
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43085
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 503
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 398
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 452
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13120
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4182
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43085
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 503
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 398
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 452
Składniki
Makaron ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy, przelać zimną wodą i skropić 1 łyżką oliwy. Cebulę i czosnek posiekać, szpinak oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić. Jeśli używany jest szpinak mrożony, należy go po rozmrożeniu odsączyć z płynu. Boczek pokroić w drobną kosteczkę. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać boczek i po chwili smażenia wrzucić szpinak, dusić na małym ogniu 3-4 minuty, doprawić solą, pieprzem i gałka muszkatołowa. Pod koniec smażenia szpinak połączyć ze śmietaną, roztrzepanymi jajkami i serem kremowym. Farsz przestudzić i nadziać nim cannelloni. Przygotować sos beszamelowy. W rondelku rozgrzać masło. Dodać do niego mąkę i po chwili smażenia wlewać masło cały czas mieszając. Sos doprawić solą, pieprzem i gałka muszkatołowa. Do naczynia żaroodpornego wylać 1/3 sosu, ułożyć na nim cannelloni i polać reszta sosu. Wszystko obłożyć serem i zapiekać w nagrzanym do 200?C piekarniku ok. 40 min.