Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cannelloni ze szpinakiem to tradycyjne danie florenckie.
Dzisiaj bierzemy na warsztat klasyczne Risotto z szafranem. Pokochali je Wło...
Odsłon: 2412
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 519
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 41
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 220
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 96
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 519
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 41
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 220
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 96
Składniki
Makaron ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy, przelać zimną wodą i skropić 1 łyżką oliwy. Cebulę i czosnek posiekać, szpinak oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić. Jeśli używany jest szpinak mrożony, należy go po rozmrożeniu odsączyć z płynu. Boczek pokroić w drobną kosteczkę. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać boczek i po chwili smażenia wrzucić szpinak, dusić na małym ogniu 3-4 minuty, doprawić solą, pieprzem i gałka muszkatołowa. Pod koniec smażenia szpinak połączyć ze śmietaną, roztrzepanymi jajkami i serem kremowym. Farsz przestudzić i nadziać nim cannelloni. Przygotować sos beszamelowy. W rondelku rozgrzać masło. Dodać do niego mąkę i po chwili smażenia wlewać masło cały czas mieszając. Sos doprawić solą, pieprzem i gałka muszkatołowa. Do naczynia żaroodpornego wylać 1/3 sosu, ułożyć na nim cannelloni i polać reszta sosu. Wszystko obłożyć serem i zapiekać w nagrzanym do 200?C piekarniku ok. 40 min.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z mięsem mielonym surowym
Dania główne
Filet z kurczaka z pieczarkami i białą kaszą gryczaną
Dania główne
Dorada z rusztu na grillowanych warzywach
Dania główne
Ligawa wolowa w sosie winno - warzywnym.
Pierogi z mięsem mielonym surowym
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 519
Filet z kurczaka z pieczarkami i białą kaszą gryczaną
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 26