Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoski gulasz warzywny ba bazie bakłażanów i pomidorów. Dobry jako samodzielne danie, dodatek do mięs, na ciepło i na zimno. Najlepszy dzień po ugotowaniu. Ja lubię podawać zimny, na grzankach.
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 14
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2110
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 190
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1174
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1197
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 14
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2110
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 190
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1174
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1197
Składniki
Na oliwie, na wolnym ogniu, podsmażyć cebulę i pokrojone na cienkie paski papryki. Pomidory obrać ze skórki , jak ktoś ma cierpliwość – wydrążyć pestki i pokroić na mniejsze kawałki. W większym garnku, na oliwie podsmażyć pokrojony w kosteczkę czosnek i dodać pomidory – dusić ok 15 minut. Dodać podsmażoną paprykę i cebulę. Bakłażana pokroić w kosteczkę, podsmażyć na oliwie, dodać do garnka. Dusić wszystko razem kolejne 15-20 minut. Na koniec dodać kapary i orzeszki piniowe. Doprawić oregano, solą, pieprzem i cukrem oraz octem balsamicznym.