Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś po włosku. Danie z makaronu, które robi się w 15 minut, dlatego bardzo je lubimy. Poza tym jest bardzo smaczne i proste, więc gdy nie mamy czasu a chcemy szybko zrobić kolację jest idealne.
Nastawiamy wodę na makaron. Kroimy boczek w drobną kostkę i smażymy na patelni. Gdy woda na makaron jest już zagotowana solimy i wrzucamy makaron - gotujemy wg . instrukcji na opakowaniu
Do śmietany wbijam 3 żółtka, parmezan, tymianek, majeranek /wszystko wedle gustu/
I teraz najważniejsza chwila - musimy wszystko połączyć. Należy to zrobić ostrożnie, żeby nie zrobiła nam się jajecznica. Tak więc odcedzamy makaron, dodajemy boczek, wlewamy śmietanę i mieszamy do uzyskania konsystencji sosu.WSZYSTKIE CZYNNOŚCI WYKONUJEMY BEZ ŹRÓDŁA CIEPŁA. Gdyby się okazało, że sos nie chce zgęstnieć, wtedy połóż garnek na małym ogniu i cały czas mieszając zagęszczaj sos. Nakładamy na talerz i posypujemy parmezanem. Smacznego...
Przepis dnia
Czemu "po polsku"? Ponieważ tradycyjne składniki carbonary zastąpiłam tym, co...
Odsłon: 22986
Przepis na smaczne spaghetti a la carbonara z wędzonym boczkiem w kremowym so...
Odsłon: 2513
Wykonanie carbonary jest tak szybkie, jak czas, w którym znika ze stołu. Ten...
Odsłon: 1358
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1264
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 171
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 126
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 345
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 43
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1264
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 171
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 126
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 345
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 43
Składniki
Nastawiamy wodę na makaron. Kroimy boczek w drobną kostkę i smażymy na patelni. Gdy woda na makaron jest już zagotowana solimy i wrzucamy makaron - gotujemy wg . instrukcji na opakowaniu
Do śmietany wbijam 3 żółtka, parmezan, tymianek, majeranek /wszystko wedle gustu/
I teraz najważniejsza chwila - musimy wszystko połączyć. Należy to zrobić ostrożnie, żeby nie zrobiła nam się jajecznica. Tak więc odcedzamy makaron, dodajemy boczek, wlewamy śmietanę i mieszamy do uzyskania konsystencji sosu.WSZYSTKIE CZYNNOŚCI WYKONUJEMY BEZ ŹRÓDŁA CIEPŁA. Gdyby się okazało, że sos nie chce zgęstnieć, wtedy połóż garnek na małym ogniu i cały czas mieszając zagęszczaj sos. Nakładamy na talerz i posypujemy parmezanem. Smacznego...
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wątróbka z cebulką
Dania główne
Krążki cukiniowe
Dania główne
Gryczaki z tartymi ziemniakami
Dania główne
Pstrąg łososiowy w sosie z młodymi warzywami
Wątróbka z cebulką
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 43
Krążki cukiniowe
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 345