Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś po włosku. Danie z makaronu, które robi się w 15 minut, dlatego bardzo je lubimy. Poza tym jest bardzo smaczne i proste, więc gdy nie mamy czasu a chcemy szybko zrobić kolację jest idealne.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3750
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 172
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1290
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3750
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 172
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1290
Składniki
Nastawiamy wodę na makaron. Kroimy boczek w drobną kostkę i smażymy na patelni. Gdy woda na makaron jest już zagotowana solimy i wrzucamy makaron - gotujemy wg . instrukcji na opakowaniu
Do śmietany wbijam 3 żółtka, parmezan, tymianek, majeranek /wszystko wedle gustu/
I teraz najważniejsza chwila - musimy wszystko połączyć. Należy to zrobić ostrożnie, żeby nie zrobiła nam się jajecznica. Tak więc odcedzamy makaron, dodajemy boczek, wlewamy śmietanę i mieszamy do uzyskania konsystencji sosu.WSZYSTKIE CZYNNOŚCI WYKONUJEMY BEZ ŹRÓDŁA CIEPŁA. Gdyby się okazało, że sos nie chce zgęstnieć, wtedy połóż garnek na małym ogniu i cały czas mieszając zagęszczaj sos. Nakładamy na talerz i posypujemy parmezanem. Smacznego...