Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycący, pyszny i banalnie prosty w przygotowaniu przepis.
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 324
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 412
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 227
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 360
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 390
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 324
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 412
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 227
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 360
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 390
Składniki
Ugotuj makaron al dente według przepisu na opakowaniu. Odcedź zachowując 1/4 szklanki wody.
Obierz i pokrój na mała kosteczkę dynię. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek, dodaj posiekany czosnek, pokrojoną w kosteczkę dynię, dopraw solą, pieprzem i smaż co chwilę mieszając około 10 minut, aż dynia zmięknie. Następnie dodaj pokrojony na małe kawałeczki boczek i smaż jeszcze około 3 minut. Dodaj ugotowany wcześniej makaron, wodę z makaronu, posiekaną natkę pietruszki i gotuj, aż woda odparuje. Na koniec roztrzep w miseczce jajka z dodatkiem pieprzu i startego sera, dodaj do makaronu, wymieszaj i zdejmij z ognia ( jajka nie mogą się ściąć, mają utworzyć kremowy sos ).
Podawaj ze startym serem.