Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycący, pyszny i banalnie prosty w przygotowaniu przepis.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 141
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20742
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27828
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4415
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 141
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20742
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27828
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4415
Składniki
Ugotuj makaron al dente według przepisu na opakowaniu. Odcedź zachowując 1/4 szklanki wody.
Obierz i pokrój na mała kosteczkę dynię. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek, dodaj posiekany czosnek, pokrojoną w kosteczkę dynię, dopraw solą, pieprzem i smaż co chwilę mieszając około 10 minut, aż dynia zmięknie. Następnie dodaj pokrojony na małe kawałeczki boczek i smaż jeszcze około 3 minut. Dodaj ugotowany wcześniej makaron, wodę z makaronu, posiekaną natkę pietruszki i gotuj, aż woda odparuje. Na koniec roztrzep w miseczce jajka z dodatkiem pieprzu i startego sera, dodaj do makaronu, wymieszaj i zdejmij z ognia ( jajka nie mogą się ściąć, mają utworzyć kremowy sos ).
Podawaj ze startym serem.