Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycący, pyszny i banalnie prosty w przygotowaniu przepis.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 56
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 171
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 89
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 154
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 56
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 171
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 89
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 154
Składniki
Ugotuj makaron al dente według przepisu na opakowaniu. Odcedź zachowując 1/4 szklanki wody.
Obierz i pokrój na mała kosteczkę dynię. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek, dodaj posiekany czosnek, pokrojoną w kosteczkę dynię, dopraw solą, pieprzem i smaż co chwilę mieszając około 10 minut, aż dynia zmięknie. Następnie dodaj pokrojony na małe kawałeczki boczek i smaż jeszcze około 3 minut. Dodaj ugotowany wcześniej makaron, wodę z makaronu, posiekaną natkę pietruszki i gotuj, aż woda odparuje. Na koniec roztrzep w miseczce jajka z dodatkiem pieprzu i startego sera, dodaj do makaronu, wymieszaj i zdejmij z ognia ( jajka nie mogą się ściąć, mają utworzyć kremowy sos ).
Podawaj ze startym serem.