Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czemu "po polsku"? Ponieważ tradycyjne składniki carbonary zastąpiłam tym, co najłatwiej dostać w osiedlowych sklepikach.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Składniki
Na gorącą oliwę z oliwek wrzuciłam pokrojone w paseczki 4 plasterki polędwicy sopockiej. Smażyłam, aż się delikatnie przyrumieniła. Wtedy dodałam pół posiekanej cebuli i 2 posiekane ząbki czosnku. W międzyczasie w kubeczku rozrobiłam śmietanę kremówkę (ok 1/5 kubka), 1 żółtko, starty żółty ser i odrobinę soli. Należy ostrożnie dozować sól, ponieważ wędlina, która w tym czasie się smaży na patelni, jest już wystarczająco słona. Kiedy czosnek był "tuż przed zezłoceniem" dodałam na patelnię trochę natki pietruszki i wrzuciłam odcedzony makaron. Wyłączyłam gaz pod patelnią, wlałam biały sos i energicznie wymieszałam składniki. Gotowe.