Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste do przygotowania, bardzo aromatyczne danie z makaronem, pachnące bazylią i czosnkiem. Idealne w okresie, gdy na naszych działkach rośnie świeża cukinia.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 145
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 297
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1523
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 145
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 297
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1523
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą. W czasie gdy makaron się gotuje, obierać cukinię, pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie z oliwek. Dusić pod przykryciem kilka minut, tak aby cukinia nam się nie rozpadła. Czosnek i pomidory pokroić w kawałki, zmiksować w blenderze. Pastę pomidorową dodać do smażonej cukinii. Całość wymieszać, doprawić solą, suszoną bazylią, doprowadzić do wrzenia. Gorącym sosem polać makaron. Danie posypać tartym serem żółtym. Smacznego.