Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 02-02-2009
Po prostu pyszne! Sos w zasadzie pasuje do większości makaronów, Casarecce to, obok tagiatelle, mój ulubiony rodzaj.
Syci i mocno rozgrzewa a ten z maminego przepisu jest po prostu przepyszny, j...
Odsłon: 32607
Odkąd pamiętam moja Babcia robi pączki na Tłusty Czwartek. Domowe pączki smak...
Odsłon: 4398
Składniki
Przapłukane i osuszone papierowym ręcznikiem krewetki skrapiamy sokiem z cytryny. Papryczkę kroimy wzdłuż, usuwamy gniazda nasienne, skroić w paseczki. UWAGA! Nie dotykać okolic oczu, po skrojeniu natychmiast bardzo dokładnie umyć ręce, lub wcześniej włożyć rękawiczki. Paprykę dodać do krewetek, 2 ząbki czosnku drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę, jeśli ktoś lubi bardzo intensywny smak czosnku, również dodać do krewetek, doprawić solą i pieprzem - wymieszać, odstawić do lodówki na ok. 10-15 min. Makaron ugotować, dokładnie odcedzić. Pomidory dokładnie umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki i usunąć pestki - pokroić w drobniutką kosteczkę. Pozostałe 2 ząbki czosnku obrać i pokroić w kostkę lub w płatki. Krewetki przesmażyć na oliwie, podlewać wódką. Dorzucić pomidory, czosnek, zioła, doprawić solą, pieprzem. Na koniec dodać śmietanę, wymieszać i smażyć krótko (żeby śmietana była ciepła). Polać sosem makaron, lub dorzucić go na patelnię i wymieszać z krewetkami.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Tanioszki
Dania główne
Kluski tarte
Dania główne
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Dania główne
Kurczak pieczony w majonezie
Tanioszki
Tanie potrawy wcale nie muszą być mdłe i pozbawione smaku. Tanioszki zawładną...
Odsłon: 978
Kluski tarte
Kluski tarte powstają ze startych na tarce surowych ziemniaków. Po ugotowaniu...
Odsłon: 119