Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cebula faszerowana mięsem i purée"
Alternatywa dla normalnego kurczaka. Smacznego! :)
Odsłon: 1226
Pałki z kurczaka w boczku to świetny pomysł na alternatywę dla tradycyjnego o...
Odsłon: 6613
Orzeźwiająca, mrożona kawa z dodatkiem mleczka skondensowanego. Idealny napój...
Odsłon: 46
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 4727
Dziś na schupanie jest LATKE (Latka) ️ - Skład - Dynia White Ghost, Ziemniak...
Odsłon: 99
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 168
Orzeźwiająca, mrożona kawa z dodatkiem mleczka skondensowanego. Idealny napój...
Odsłon: 46
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 4727
Dziś na schupanie jest LATKE (Latka) ️ - Skład - Dynia White Ghost, Ziemniak...
Odsłon: 99
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 168
Składniki
Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Dodajemy mleko i 1–2 łyżki masła, tłuczemy aż powstanie gładkie purée.
Z cebuli odkrawamy czubki na 1/4 wysokości, z pozostałej części wyjmujemy środek, zostawiając 2–3 warstwy. Wyjęte z cebuli części kroimy w drobną kostkę.
Wydrążone cebule gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Wyjmujemy na papierowy ręcznik, osuszamy i studzimy.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy posiekaną cebulę. Dodajemy mięso i posiekany czosnek, smażymy. Doprawiamy pieprzem, solą i łączymy z pokrojonymi w kostkę pomidorami oraz ziemniaczanym purée, mieszamy. Zaprawiamy mąką. Farszem wypełniamy cebule tak, żeby wystawał ponad krawędź. Posypujemy żółtym tartym serem.
Cebule przekładamy do posmarowanego olejem żaroodpornego naczynia i grillujemy w piekarniku 5–10 minut na złoty kolor. Podajemy z surówkami.Źródło: Rewia
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gulasz do placków po węgiersku
Dania główne
Latke (Latka) - smażony placek po żydowsku
Dania główne
Filet z indyka z ryżem
Dania główne
Naleśniki kebab
Gulasz do placków po węgiersku
Placki po węgiersku jest obecnie chyba najbardziej uwielbianym przez Polaków...
Odsłon: 989
Latke (Latka) - smażony placek po żydowsku
Dziś na schupanie jest LATKE (Latka) ️ - Skład - Dynia White Ghost, Ziemniak...
Odsłon: 99