Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cebularz z papryką"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1891
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1744
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1891
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1744
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Sopata z Rytra
Drożdże pokrusz w garnuszku, posyp oregano i solą. Mleko lekko podgrzej. Kilka łyżek mleka wlej do drożdży, wymieszaj, odstaw w ciepłe miejsce.
Cebule obierz, paprykę osącz z marynaty. Warzywa pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju. Do wyrośniętych drożdży wsyp mąkę i wlej resztę mleka, wymieszaj. Wlej 2 łyżki oleju, dodaj cebulę z papryką. Wyrób. Ciasto odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Z ciasto uformuj niewielkie kuleczki. Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piecz 25 minut w 180°C.
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 10, cena za porcję 0,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie