Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie przepadam za jajkami wiec postanowiłam zrobić dla siebie chaczapuri z pieczarkami, było pyszne
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 52
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1105
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 344
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 52
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1105
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 344
Składniki
1. drożdże rozpuścić w wodzie z dodatkiem cukru. Resztę składników przełożyć do miski i wlać zaczyn. Wyrobić elastyczne ciasto (ok. 10 minut wyrabiania), w razie potrzeby dodać wody lub mąki. Miskę przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę, 2. ser żółty zetrzeć na grubych oczkach, fetę i mozzarelle rozkruszyć i wymieszać razem, 3. pieczarki umyć, drobno pokroić, cebulę posiekać, rozgrzać olej, wrzucić cebulę a po chwili dodać pieczarki, udusić, doprawić solą i pieprzem, 4. ciasto wyjąć na podsypany mąką blat, podzielić na cztery części, zrobić z nich kulki i odstawić do napuszenia na ok. 15 minut, potem każdą kulkę rozwałkować na cienki prostokąt i posypać tartym serem, brzegi zwinąć do środka a następnie złączyć razem, tworząc łódkę, do środka dodać resztę serów a następnie uduszone pieczarki, 5. przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 st, piec 15-16 min, bez termoobiegu, po tym czasie posypać wierzch resztą tartego, żółtego sera, wstawić jeszcze na 2-3 min, smacznego