Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 153
Dodano: 27.11.2020
Odsłon: 241
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Obrane ząbki czosnku przeciskamy przez praskę. Cebulę i czosnek podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Do garnka dodajemy pokrojoną papryczkę chili bez pestek, curry, imbir i tymianek.
Marchewki obieramy i ścieramy na tarce, dodajemy do garnka. Mieszamy i smażymy przez 2-3 min.
Dodajemy pokrojoną paprykę i mieszając, smażymy przez 5 min. Doprawiamy solą i pieprzem.
Wlewamy rozdrobnione pomidory i odsączony groszek. Mieszamy i gotujemy przez 3-4 min.
Filet myjemy i kroimy na kawałki. Posypujemy przyprawą do drobiu.
Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Ryż przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Kurczaka podajemy z ugotowanym ryżem i przygotowanymi warzywami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 29 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:)0 Kto głosował? | Odpowiedz