Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, pożywana i niezwykle aromatyczna. Gruzińska zupa gulaszowa charczo znakomicie sprawdzi się nie tylko w chłodne dni, ale też jako danie jednogarnkowe podczas imprez. Porządny wkład z mięsa wołowego, aromatyczne przyprawy, niespotykana ostrość i nietypowy składnik w postaci orzechów włoskich, które nadają temu daniu nietuzinkowy smak.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1105
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 894
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1212
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 276
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1105
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 894
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1212
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 276
Składniki
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmaż na mocno rozgrzanym oleju, dodaj posiekany czosnek, przemieszaj i dodaj pokrojone w kostkę mięso. Posyp słodką papryką, wymieszaj, podsmaż i zalej ok. 2 l wody. Zagotuj wszystko, dodaj ziele angielskie, liść laurowy, kozieradkę, kolendrę, siekane orzechy i passatę. Przykryj i gotuj ok. 1,5 h (wołowina musi być miękka).
Paprykę oczyszczoną z nasion pokrój w drobną kostkę, chili posiekaj i dodaj do gotującej się zupy. Posól, dopraw pieprzem. Wsyp ryż i gotuj aż zmięknie. Na koniec dopraw zupę octem winnym, ewentualnie solą i pieprzem. Przed podaniem posyp siekaną pietruszką.