Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, pożywana i niezwykle aromatyczna. Gruzińska zupa gulaszowa charczo znakomicie sprawdzi się nie tylko w chłodne dni, ale też jako danie jednogarnkowe podczas imprez. Porządny wkład z mięsa wołowego, aromatyczne przyprawy, niespotykana ostrość i nietypowy składnik w postaci orzechów włoskich, które nadają temu daniu nietuzinkowy smak.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4945
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9847
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4945
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9847
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Składniki
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmaż na mocno rozgrzanym oleju, dodaj posiekany czosnek, przemieszaj i dodaj pokrojone w kostkę mięso. Posyp słodką papryką, wymieszaj, podsmaż i zalej ok. 2 l wody. Zagotuj wszystko, dodaj ziele angielskie, liść laurowy, kozieradkę, kolendrę, siekane orzechy i passatę. Przykryj i gotuj ok. 1,5 h (wołowina musi być miękka).
Paprykę oczyszczoną z nasion pokrój w drobną kostkę, chili posiekaj i dodaj do gotującej się zupy. Posól, dopraw pieprzem. Wsyp ryż i gotuj aż zmięknie. Na koniec dopraw zupę octem winnym, ewentualnie solą i pieprzem. Przed podaniem posyp siekaną pietruszką.