Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
cheeseburger w postaci... gulaszu!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5500
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 998
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11970
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5115
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1423
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5500
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 998
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11970
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5115
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1423
Składniki
Ziemniaki gotuję w mundurkach do miękkości, studzę, obieram i dzielę na 2 części. Pierwszą połowę kroję w kostkę, z drugiej zaś przygotowuję puree. Odstawiam na bok. Kostkę smażę krótko, do lekkiego zezłocenia. Z boczku odkrawam 2-3 plasterki, resztę kroję w drobną kostkę. Kostkę smażę do zarumienienia, plastry zostawiam na patelni dłużej, aż staną się chrupiące i zbrązowiałe. Kukurydzę odcedzam. Smażę krótko do momentu, aż stanie się chrupiąca. Pomidory kroję w kostkę, usuwając wodnistą część /nie wyrzucam, odstawiam na bok/.
W dużym garnku przesmażam mięso mielone do momentu, aż nadmiar płynów odparuje. Dodaję ziemniaczane puree i pomidory. Podgrzewam. Dodaję sery. Mieszam intensywnie do momentu, aż sery się roztopią i utworzy się bardzo gęsty sos. Przyprawiam do smaku. Dodaję kostkę boczku i ziemniaków, kukurydzę i ogórki. Podgrzewam do momentu, aż wszystko będzie gorące. Burgerowe bułki kroję w sporą kostkę i prażę na gorącej patelni, tworząc grzanki. Cebulę kroję w piórka, smażę na niewielkiej ilości oliwy do zeszklenia. Posypuję cukrem i wędzoną papryką. Karmelizuję. Nakładam porcję cheesburgerowej potrawki, karmelizowanej cebuli i grzanek. Ozdabiam kleksem śmietany, czosnkiem i plastrami boczku.