Do góry

Dania główne Przepis na:

Chiang Mai

Chiang Mai

Autor:

Przepisów i artykułów: 769 Ocena: 7740

Dodano:

Odsłon: 380

Mięso z polędwiczki z chińskimi zupkami. Bardzo aromatyczne danie, apetyczne, wszystko na jednej patelni WOK.

Składniki

  • Składniki na marynatę:
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka cukru
  • ½ łyżeczki papryki ostrej
  • Składniki Pozostałe:
  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • Sól
  • Kilka grzybków MUN
  • 2 marchewki
  • Papryka żółta
  • Papryka czerwona
  • Kiełki fasoli Mung
  • 2 opakowania zupy błyskawicznej o smaku kurczaka smak chiński
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Chiang Mai

Przygotowanie

  1. 1. Grzyby Mun zalewamy gorącą wodą i moczymy 30 minut.
    2. Wszystkie składniki na marynatę łączymy ze sobą.

  2. 3. Mięso obieramy z błonek i kroimy w paseczki, przekładamy do marynaty i dokładnie mieszamy.
    4. Następnie prużymy na rozgrzanym oleju.

  3. 5. Grzyby odlewamy i kroimy również w paseczki, dodajemy do mięsa i podlewamy szklanką wody.

  4. 6. W tym czasie, co mięso się pruży obieramy marchew ścieramy na tarce o dużych oczach.
    7. Papryki kroimy w paseczki.
    8. Warzywa łączymy z mięsem.
    9. Dodajemy kiełki fasoli, ewentualnie jak jest mało sosu dolewamy wody.

  5. 10. Na koniec wkładamy makaron i wsypujemy przyprawy, które się znajdują w środku opakowania z zupą.
    11. 5 minut prużymy.

  6. 12. Danie gotowe.
    13. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń