Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z hiszpańskiego tłumaczy się na "chili z mięsem". Często podawana jest z tortillą meksykańską lub ryżem. U mnie wersja z tacos.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 930
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1881
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6447
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 930
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1881
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6447
Składniki
Fasolę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy. Odcedzamy i gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem liścia laurowego przez ok. 45 min. Mięso kroimy w niedużą kostkę ,solimy i oprószamy pieprzem cayenne. Smażymy na rozgrzanym oleju ,przekładamy do garnka. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa szklimy posiekane cebule ,czosnek i chili. Solimy ,dodajemy przyprawy. Dodajemy do mięsa ,zalewamy bulionem ,dodajemy fasolę ,pomidory wraz z zalewą i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 1,5 godziny.
Następnie zdejmujemy pokrywkę i redukujemy sos. Podajemy z chipsami tacos.