Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chili con carne to danie składające się z mięsa, fasoli, cebuli oraz wielu aromatycznych przypraw jak np. papryczki chili. Przygotowuje się je bardzo szybko i z powodzeniem może stanowić posiłek do pracy.
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 503
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 278
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 20442
Udka soczyste z kurczaka pieczone w aromatycznej marynacie, podane z kiszoną...
Odsłon: 5740
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 503
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 278
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 20442
Udka soczyste z kurczaka pieczone w aromatycznej marynacie, podane z kiszoną...
Odsłon: 5740
Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy mięso, doprawiamy je solą oraz pieprzem i smażymy. Przekładamy je do garnka a na patelni szklimy cebulkę.
Do garnka z mięsem dokładamy cebulę, fasolę, kukurydzę, papryczkę chili oraz pomidory z puszki. Całość podlewamy co chwilę bulionem i gotujemy tak aby mięso nie było surowe. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem cayenne, suszonymi pomidorami oraz chili. Chili podajemy ze świeżym pieczywem.