Do góry

Dania główne Przepis na:

Chili con carne

Chili con carne

Autor:

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 597

Dodano:

Odsłon: 2305

Chili con carne to danie składające się z mięsa, fasoli, cebuli oraz wielu aromatycznych przypraw jak np. papryczki chili. Przygotowuje się je bardzo szybko i z powodzeniem może stanowić posiłek do pracy.

Składniki

  • 50 dkg mielonego mięsa wołowo – wieprzowego
  • puszka czerwonej fasoli konserwowej
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 cebula, posiekana w drobną kostkę
  • 1-2 papryczki chili posiekane w drobną kostkę
  • 3/4 szklanki bulionu wołowego
  • puszka pomidorów
  • pieprz cayenne, sól, mielone płatki chili, suszone płatki pomidorów
  • oliwa do smażenia
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy mięso, doprawiamy je solą oraz pieprzem i smażymy. Przekładamy je do garnka a na patelni szklimy cebulkę.

  2. Do garnka z mięsem dokładamy cebulę, fasolę, kukurydzę, papryczkę chili oraz pomidory z puszki. Całość podlewamy co chwilę bulionem i gotujemy tak aby mięso nie było surowe. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem cayenne, suszonymi pomidorami oraz chili. Chili podajemy ze świeżym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 23 listopada 2018 To lubię :D
Jest ostro i smacznie, czego chcieć więcej, pycha :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń