Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa kuchni teksańskiej. Niezwykle sycące i proste w przygotowaniu.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10345
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 114
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1013
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10345
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 114
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1013
Składniki
Na rozgrzanym oleju przesmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać pokrojony w plasterki czosnek , paprykę, chili, kumin i mięso, smażyć aż mięso przestanie być różowe, a warzywa lekko zmiękną - około 10 minut.
Do podsmażonego mięsa i warzyw dodać pomidory, cukier, sól i pieprz, dolać pól szklanki wody – dusić aby wszystkie smaki się połączyły około 20 minut. Na koniec dodać fasolę, gotować 5 minut. Podawać na ciepło z ryżem, kleksem kwaśnej śmietany i świeżą kolendrą.