Do góry

Dania główne Przepis na:

Chili con carne

Chili con carne

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 277

Dodano:

Odsłon: 182

Chili con carne - danie kuchni amerykańskiej, u mnie z białą fasolą. Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Dla zabieganych i mocno zapracowanych

Składniki

  • 500 g wieprzowego mięsa mielonego
  • 2 łyżki oleju
  • 1 duża cebula
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 czerwona papryka
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 1 zaokrąglona łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 płaska łyżeczka oregano
  • 1/4 łyżeczki chili
  • Sól
  • Pieprz
  • ryż długoziarnisty
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chili con carne

Przygotowanie

  1. Mięso wyłożyć na patelnię, dodać drobno pokrojoną cebulę, mieszając podsmażyć na oleju. Dołożyć puszkę krojonych pomidorów, fasolę, kukurydzę oraz pokrojoną paprykę, podlać wodą. Doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, papryką w proszku, oregano, chili, solą i pieprzem. Gotować bez przykrycia ok. 15 minut. Podawać z ryżem długoziarnistym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń