Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chili con carne to danie kuchni meksykańskiej, bardzo sycące i szybkie do przygotowania, polecam !
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3986
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415598
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2628
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3986
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415598
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2628
Składniki
Mięso zmielić. Pomidory, paprykę, cebule pokroić w niewielką kostkę, czosnek bardzo drobno. Papryczki chili umyć, przeciąć, wyjąć pestki (przy wyjmowaniu pestek koniecznie trzeba założyć rękawiczki), pokroić drobno. Cebulę podsmażyć na oleju, dodać posiekany czosnek. Gdy lekko się zrumienią (około 2 min.) doprawić przyprawami: oregano, kuminem i słodką papryką. Następnie wrzucić mięso i obsmażyć na dużym ogniu, cały czas mieszać.
Dodać lekko posiekane pomidory, bulion, koncentrat i pokrojone oraz pozbawione pestek papryczki chili. Aby złagodzić ostrość daję jeszcze pokrojoną czerwoną słodką paprykę (nie musicie !). Dusić na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 30 minut. Na końcu dodać odcedzoną fasolę z puszki, dusić przez kolejne 10-15 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z ryżem lub plackami tortilla. Smacznego!