Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chili Con Carne oznacza dosłownie - Paprykę Chili podaną z mięsem. Idealnie rozgrzewające danie na zimowe wieczory. W tym przepisie papryczkę chili zamieniliśmy na pieprz Cayenne aby samemu określić stopień pikantności. To idealne danie jednogarnkowe które możemy szybko i łatwo przyrządzić a starczy nam na dłuższy czas.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3247
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 186
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 98
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3247
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 186
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 98
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Składniki
Cały przepis przedstawiam na filmiku poniżej oraz zachęcam do subskrybowania mojego kanału - Gotuj z Klasą:) Żeby zrobic Chili con carne, będziemy potrzebować: - 1 kg mielonej wołowiny - 2 łyżki oregano - 2 łyżki Kuminu (Kmin Rzymski) - 2 sztuki czerwonej Papryki - 1 łyżeczka pieprzu Cayenne - 2 łyżeczki słodkiej Papryki - 2 cebulę - Oliwa do smażenia - 400 g pomidorów z puszki - 400 g czerwonej Fasoli - 300 g kukurydzy - 1 łyżka soli - 1 łyżeczka cukru - 1 litr wywaru wołowego - 1 łyżka przecieru pomidorowego -Cebulę i Paprykę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie z dodatkiem czosnku. - Po zesmażeniu dodajemy mięso, przecier, przyprawy, pomidory, fasolę i kukurydzę. - Całość gotujemy około 30 min. - Na koniec możemy zagęścić odrobiną skrobi ziemniaczanej i gotowe:)