Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chili con carne wywodzi się z kuchni meksykańskiej, w której przenikają się fantastyczne aromaty i smaki. Taka też jest ta potrawa. Dodatek czekolady nie jest wymagany, ale jej aromat świetnie podkręca smak całego dania. Warto spróbować!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31006
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5413
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31006
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5413
Składniki
W dużym naczyniu podgrzać oliwę. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek, kumin oraz chili. Chwilę podsmażyć, nie doprowadzając do zrumienienia się czosnku. Dodać wołowinę i smażyć do miękkości. Dodać pomidory z puszki i bulion wołowy. Dusić około 20 minut do zredukowania się płynu i zagęszczenia. Dorzucić pokrojoną w kostkę paprykę i chwilę pogotować. Dodać odsączoną fasolę z puszki. Wymieszać do połączenia się składników. Pod koniec gotowania dodać czekoladę i wymieszać do rozpuszczenia. Podawać z ryżem, pieczywem, tortillą lub nachos.