Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chili con carne z indykiem to sycące danie meksykańskie, które zamiast wołowiny zostało zastąpione chudszym mięsem mielonym z idyka.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
1. Cebule i czosnek kroimy w kosteczkę i przesmażamy na złoty kolor na patelni z olejem. 2. Do garnczka dodajemy oliwę do smażenia i przesmażamy mięso z indyka. Następnie do mięsa dodajemy podsmażoną cebulę i czosnek, oregano, kmin rzymski, paprykę słodką i ostrą oraz koncentrat pomidorowy i przesmażamy chwilkę wszystko razem. 3. Dodajemy passate pomidorową, pokrojoną paprykę, łyżeczkę cukru i podlewamy wszystko wodą i gotujemy na małym ogniu około 20-30 minut, aż sos się zredukuje.
4. Pod koniec dodajemy kukurydze i fasolę oraz doprawiamy solą i pieprzem i wszystko mieszamy. 5. Gotujemy jeszcze około 5-10 min. mieszając i dodajemy na koniec natkę pietruszki. Podajmy z ryżem, ziemniakami lub w placach tortilla. Opcjonalnie możemy dodać: kleks z śmietany, tarty ser oraz przyprawić sokiem z limonki.