Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W drodze eksperymentu ugotowałąm dziś chili con carne z kurczakiem. Jest rozgrzewające i sycące - w sam raz na jesienne wieczory.
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231738
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4949
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36303
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231738
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4949
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36303
        
        
                Składniki
Kurczaka oczyszczamy z błonek i zdejmujemy skórę jeśli używamy udka. Smarujemy oliwą i nacieramy czosnkiem, a także sproszkowaną łagodną papryką. Pieczemy w 200 C przez ok. 30 min.
W międzyczasie podsmażamy cebulę pokrojoną w kosteczkę z czosnkiem i odrobiną sproszkowanego chili.
Gdy kurczak jest już upieczony, rozrywamy mięso na kawałki za pomocą dwóch widelców.
Przekładamy mięso i cebulę z czosnkiem do garnka, podlewamy rosołem. Dodajemy pomidory i keczup.
Gotujemy na małym ogniu przez ok. 1 godz. W połowie czasu gotowania dodajemy przyprawy i fasolę z puszki.
Na ok. 15 min. przed końcem gotowania, mąkę ziemniaczaną rozpuszczamy w odrobinie zimnej wody i wlewamy do garnka, by zagęścić chili.
Podajemy z chlebem czosnkowym lub ryżem, kleksem z gęstej śmietany, wiórkami sera żółtego i kawałkami awokado.