Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem dlaczego to danie jeszcze tu nie trafiło:). Od lat wracamy do niego średnio raz w miesiącu, przygotowujemy jako szybki obiad do zabrania do pracy. To popularny, amerykański fast food podawany jak w mojej wersji najczęściej z wołowiną. Istnieją też inne odmiany tego dania, co pewnie jeszcze kiedyś zaprezentuję. Chili con carne podajemy z ryżem lub tortillą.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4442
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1442
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 386
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4442
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1442
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 386
Składniki
Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Fasolę i kukurydzę odcedzamy z zalewy.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone do zarumienienia. Dodajemy cebulę, paprykę i czosnek, podsmażamy do zeszklenia, po czym dodajemy fasolę, kukurydzę, pomidory i przyprawy. Dusimy na małym ogniu przez około 30 minut. Podajemy z ryżem.