Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe i bardzo proste. Świetnie sprawdzi się również na "dwa dni" i będzie jeszcze smaczniejsze właśnie na ten drugi dzień! Bardzo lubię połączenie mięsa z fasolą a dodatek kminu wspomoże trawienie.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 81
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 173
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9149
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 81
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 173
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9149
Składniki
Czas przygotowania: ok. 50 min. Do wyższego naczynia dajemy wybrany tłuszcz i na rozgrzany dajemy cebulę, smażymy ok. 4 min. Teraz dodajemy drobno pokrojony czosnek, przyprawy (bez majeranku) i pokrojone w kostkę papryki i smażymy kolejne 5 min. Po tym czasie wrzucamy mielone mięso i ciągle mieszając, smażymy ok.15-20 min.
Po tym czasie wlewamy bulion, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, majeranek i dokładnie mieszamy. Całość gotujemy ok.15 min. Teraz dodajemy fasolę, kukurydzę i przyprawiamy jeszcze według uznania solą i pieprzem bądź chilli :) i jeszcze chwilę gotujemy. Można podawać z kleksem kwaśnej śmietany. Koniecznie posypać natką pietruszki.