Do góry

Dania główne Przepis na:

Chilli con carne z ryżem

Przepis dnia 2017-02-05
Chilli con carne z ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3752

Dodano:

Odsłon: 18230

Danie kuchni meksykańskiej. Najlepiej przygotować je z wołowiny. Pyszne i sycące. Idealne na zimowy obiad.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Chilli con carne z ryżem

Przygotowanie

  1. Cebulę obierz z łupin i pokrój w kostkę. Obrany czosnek pokrój w cienkie plasterki. Oba warzywa zeszklij na gorącym tłuszczu. Dołóż mięso. Gdy przestanie być surowe dolej bulion. Dodaj pokrojoną w paski paprykę i pomidory pokrojone w kostkę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj chilli wedle uznania. Duś pod przykryciem przez pół godziny. Dodaj kukurydzę i fasolę. Duś jeszcze przez kwadrans. Danie najlepiej podaj z ryżem. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń