Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni meksykańskiej. Najlepiej przygotować je z wołowiny. Pyszne i sycące. Idealne na zimowy obiad.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7858
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1055
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13617
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7858
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1055
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13617
Składniki
Cebulę obierz z łupin i pokrój w kostkę. Obrany czosnek pokrój w cienkie plasterki. Oba warzywa zeszklij na gorącym tłuszczu. Dołóż mięso. Gdy przestanie być surowe dolej bulion. Dodaj pokrojoną w paski paprykę i pomidory pokrojone w kostkę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj chilli wedle uznania. Duś pod przykryciem przez pół godziny. Dodaj kukurydzę i fasolę. Duś jeszcze przez kwadrans. Danie najlepiej podaj z ryżem. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.