Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegwtariańska wersja chilli con carne- oczywiście bezmięsna, z fasolą i warzywami i dużą ilością przypraw. Lekko słodkawa i pikantna, moim zdaniem nie ustępuje swojej mięsnej wersji, Do podania z nachosami
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2782
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 760
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2782
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 760
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
Posiekać cebulę i czosnek. Marchewkę pokroić w kostkę. Rozgrzać w garnku oliwę, dodać cebulę i czosnek, podsmażyć. Dodać marchewkę i smażyć mieszając ok 10 minut. W moździerzu utrzeć papryczkę i kmin, dodać przyprawy, razem ze słodką papryką na patelnię i wymieszać. Zalać wodą, gotować 10 minut, dodać odsączoną fasolę ( białą i czerwoną),passatę pomidorową i przecier- gotować kolejne 10 minut. .Dodać oregano, miód, doprawić solą i pieprzem. Podawać z nachosami.