Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 24
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 209
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 24
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 209
Składniki
Wykonanie: Mięso łączymy z posiekaną natką pietruszki, posiekaną cebulą oraz bulionem. (bulionu dodajemy tyle aby masa nie była za rzadka). Mięso musimy intensywnie wyrobić przynajmniej przez 5 minut. Na koniec dodajemy sól i pieprz do smaku uważając aby nie przesolić bo bulion już zawiera sól. Z podanych składników zagnieść ciasto, będzie ono dosyć twarde. Rozwałkować na stolnicy tak samo jak na pierogi. Z ciasta wykrawać kółka o średnicy 12 cm,
na środek każdego z nich nakładamy łyżkę farszu.
Przyszczypując ciasto na około mocno zaciskając formujemy sakiewki. Sakiewki gotujemy na parze do miękkości ciasta. Podajemy oprószone świeżo zmielonym pieprzem.