Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 423
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1044
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 400
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 423
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1044
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 400
Składniki
Wykonanie: Mięso łączymy z posiekaną natką pietruszki, posiekaną cebulą oraz bulionem. (bulionu dodajemy tyle aby masa nie była za rzadka). Mięso musimy intensywnie wyrobić przynajmniej przez 5 minut. Na koniec dodajemy sól i pieprz do smaku uważając aby nie przesolić bo bulion już zawiera sól. Z podanych składników zagnieść ciasto, będzie ono dosyć twarde. Rozwałkować na stolnicy tak samo jak na pierogi. Z ciasta wykrawać kółka o średnicy 12 cm,
na środek każdego z nich nakładamy łyżkę farszu.
Przyszczypując ciasto na około mocno zaciskając formujemy sakiewki. Sakiewki gotujemy na parze do miękkości ciasta. Podajemy oprószone świeżo zmielonym pieprzem.