Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 966
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4585
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1232
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 966
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4585
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1232
Składniki
Wykonanie: Mięso łączymy z posiekaną natką pietruszki, posiekaną cebulą oraz bulionem. (bulionu dodajemy tyle aby masa nie była za rzadka). Mięso musimy intensywnie wyrobić przynajmniej przez 5 minut. Na koniec dodajemy sól i pieprz do smaku uważając aby nie przesolić bo bulion już zawiera sól. Z podanych składników zagnieść ciasto, będzie ono dosyć twarde. Rozwałkować na stolnicy tak samo jak na pierogi. Z ciasta wykrawać kółka o średnicy 12 cm,
na środek każdego z nich nakładamy łyżkę farszu.
Przyszczypując ciasto na około mocno zaciskając formujemy sakiewki. Sakiewki gotujemy na parze do miękkości ciasta. Podajemy oprószone świeżo zmielonym pieprzem.