Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie.
w czasie mojej wędrówki po Gruzji to danie zrobiło na mnie tak wielkie wrażen...
Odsłon: 61074
Chinkali to tradycyjne, przepyszne gruzińskie pierogi z mięsem. Ich przygotow...
Odsłon: 16585
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1342
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 999
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 556
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1342
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 999
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 556
Składniki
Wykonanie: Mięso łączymy z posiekaną natką pietruszki, posiekaną cebulą oraz bulionem. (bulionu dodajemy tyle aby masa nie była za rzadka). Mięso musimy intensywnie wyrobić przynajmniej przez 5 minut. Na koniec dodajemy sól i pieprz do smaku uważając aby nie przesolić bo bulion już zawiera sól. Z podanych składników zagnieść ciasto, będzie ono dosyć twarde. Rozwałkować na stolnicy tak samo jak na pierogi. Z ciasta wykrawać kółka o średnicy 12 cm,
na środek każdego z nich nakładamy łyżkę farszu.
Przyszczypując ciasto na około mocno zaciskając formujemy sakiewki. Sakiewki gotujemy na parze do miękkości ciasta. Podajemy oprószone świeżo zmielonym pieprzem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rolada serowa
Dania główne
Królik w sosie winno chrzanowym
Dania główne
Risotto z kalarepą
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Rolada serowa
Rolada serowa to bardzo ciekawy sposób podania… mięsa. Wbrew temu bowiem, co...
Odsłon: 1008
Królik w sosie winno chrzanowym
Idealne świąteczne danie obiadowe. Królik to bardzo pyszne mięso i niezwykle...
Odsłon: 274