Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 689
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 397
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 290
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3496
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 689
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 397
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 290
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3496
Składniki
Wykonanie: Mięso łączymy z posiekaną natką pietruszki, posiekaną cebulą oraz bulionem. (bulionu dodajemy tyle aby masa nie była za rzadka). Mięso musimy intensywnie wyrobić przynajmniej przez 5 minut. Na koniec dodajemy sól i pieprz do smaku uważając aby nie przesolić bo bulion już zawiera sól. Z podanych składników zagnieść ciasto, będzie ono dosyć twarde. Rozwałkować na stolnicy tak samo jak na pierogi. Z ciasta wykrawać kółka o średnicy 12 cm,
na środek każdego z nich nakładamy łyżkę farszu.
Przyszczypując ciasto na około mocno zaciskając formujemy sakiewki. Sakiewki gotujemy na parze do miękkości ciasta. Podajemy oprószone świeżo zmielonym pieprzem.