Do góry

Dania główne Przepis na:

Chiński makaron noodle z kurczakiem

Chiński makaron noodle z kurczakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 218

Dodano:

Odsłon: 1672

Dość szybki w przygotowaniu makaron noodle z kurczakiem w sosie teryiaki. Polecam szczególnie jeśli ktoś chce spróbować czegoś nowego, a tradycyjny makaron z sosem pomidorowym mu się znudził :)

Składniki

  • Makaron noodle (1 opakowanie)
  • Parę pieczarek ok. 5-6 szt.
  • Gotowy sos teryiaki
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • Brokuł ( połowa)
  • Fasola szparagowa
  • 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
  • Olej
  • Sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Chiński makaron noodle z kurczakiem

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka myjemy u kroimy w kostkę. Wkładamy do miski, odrobinę soli i zalewamy sosem teryiaki (ok. Pół buteleczki). Dosypujemy 1 łyżkę skrobi ziemniaczanej. Odstawiamy na 30-60 min.

  2. Pieczarki kroimy w większe plastry. Brokuła rozdzielamy na mniejsze różyczki, fasolkę kroimy w małe kawałeczki. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i pierwsze wrzucamy pieczarki, mocno je przesmażamy. Następnie dodajemy fasolkę, podsmażamy 5-10 min.

  3. Dodajemy brokuła. Chwilkę całość podsmażamy ( możemy dodać odrobinkę wody) na sam koniec gdy fasolą i brokuł są miękkie dodajemy kukurydzę konserwowa. Solimy do smaku.

  4. Warzywa zdejmujemy z patelni. Ponownie wlewany łyżkę oleju. Wykładamy naszego kurczaka. Smażymy do momentu gdy zacznie nam się przypiekać i oczywiście by nie był surowy.

  5. Warzywa i kurczaka mieszamy razem.

  6. Makaron gotujemy wg. instrukcji na opakowaniu. Następnie całość mieszamy razem, dodajemy resztę sosu teryiaki i smażymy ok 1-3 min. Można dosolić do smaku w razie potrzeby. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń