Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak cudowne jest to danie można przekonać się robiąc je na najbliższy obiad. Bogactwo smaków i aromatów, taka jest chińska kuchnia. Moje danie jest nieco spolszczone, sama zrobiłam a'la sos (black bean garlic).
Sos baza.
Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy.
Jeśli nie kupicie gotowego sosu black bean garlic, zróbcie taki zastępczy.
Czarną fasolę przepłukać, zmiksować z czosnkiem, sokiem z limonki i olejem. Potem dodać pokrojoną papryczkę, kminek, wymieszać.
2 łyżki tego sosu dodajemy do sosu bazy.
Cebule i czosnek drobno siekamy, szczypior kroimy w paseczki.
Mięso mieszamy z cebulą, czosnkiem, szczypiorem, imbirem, mąką, solą i pieprzem, odstawiamy.
Odrobinę szczypioru możemy zostawić do posypania.
Opłukane bakłażany fioletowe kroimy w 4 cm paski, potem kroimy jeszcze na pół. Zwykłe kroimy w plastry.
Na patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy bakłażany około 5-10 minut, zdejmujemy.
Na patelnię kładziemy mięso, lekko przesmażamy, wlewamy 1/3 sosu i smażymy około 7-10 minut.
Potem wlewamy resztę sosu, dodajemy podpieczony bakłażan i smażymy jeszcze 3-5 minut.
Podajemy z ryżem lub z makaronem w kształcie ryżu.
Pasta z bakłażana to chyba jedna z najsmaczniejszych past, tuż obok guacamol...
Odsłon: 5303
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31590
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Odsłon: 9531
Przepis dnia
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 273
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31590
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Odsłon: 9531
Przepis dnia
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 273
Składniki
Sos baza. Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy. Jeśli nie kupicie gotowego sosu black bean garlic, zróbcie taki zastępczy. Czarną fasolę przepłukać, zmiksować z czosnkiem, sokiem z limonki i olejem. Potem dodać pokrojoną papryczkę, kminek, wymieszać. 2 łyżki tego sosu dodajemy do sosu bazy.
Cebule i czosnek drobno siekamy, szczypior kroimy w paseczki. Mięso mieszamy z cebulą, czosnkiem, szczypiorem, imbirem, mąką, solą i pieprzem, odstawiamy. Odrobinę szczypioru możemy zostawić do posypania.
Opłukane bakłażany fioletowe kroimy w 4 cm paski, potem kroimy jeszcze na pół. Zwykłe kroimy w plastry. Na patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy bakłażany około 5-10 minut, zdejmujemy.
Na patelnię kładziemy mięso, lekko przesmażamy, wlewamy 1/3 sosu i smażymy około 7-10 minut.
Potem wlewamy resztę sosu, dodajemy podpieczony bakłażan i smażymy jeszcze 3-5 minut. Podajemy z ryżem lub z makaronem w kształcie ryżu.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pstrąg z grilla
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Dania główne
Risotto ze szparagami
Dania główne
Krokiety z twarogiem, boczkiem i pieczarkami
Pstrąg z grilla
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 28
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 164