Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na chłodne wieczory lub na obiad
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 325
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 325
Składniki
Białe części pora i cebule kroimy w półplasterki, podsmażamy na maśle w garnku. Po chwili dodajemy mięso mielone (wołowo-wieprzowe) i smażymy kilka minut. Papryki kroimy w kostkę 1 cm x 1 cm. Dodajemy do garnka wraz z pomidorami z puszki i koncentratem.
Ryż zalewamy gorącą wodą i gdy napęcznieje dodajemy do garnka. Całość gotujemy na małym ogniu, dodajemy pędy bambusa i następnie danie gotujemy około 40 minut. Przyprawiamy przyprawą do potraw chińskich i papryką. Dodajemy pieprz i sól do smaku.
Podajemy na ciepło jako danie główne. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Dania główne
Tarta wielkanocna
Dania główne
Rolada serowa
Dania główne
Królik w sosie winno chrzanowym
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Witajcie . W tym krótkim materiale chciałbym wam zaprezentować zapomniany spo...
Odsłon: 55
Tarta wielkanocna
Wielkanoc to czas pasztetów, pieczeni, wędlin…Zastanawiasz się, jak urozmaici...
Odsłon: 1778