Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2961
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 681
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 209
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 907
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 311
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2961
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 681
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 209
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 907
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 311
Składniki
Białe części pora i cebule kroimy w półplasterki, podsmażamy na maśle w garnku. Po chwili dodajemy mięso mielone (wołowo-wieprzowe) i smażymy kilka minut. Papryki kroimy w kostkę 1 cm x 1 cm. Dodajemy do garnka wraz z pomidorami z puszki i koncentratem.
Ryż zalewamy gorącą wodą i gdy napęcznieje dodajemy do garnka. Całość gotujemy na małym ogniu, dodajemy pędy bambusa i następnie danie gotujemy około 40 minut. Przyprawiamy przyprawą do potraw chińskich i papryką. Dodajemy pieprz i sól do smaku.
Podajemy na ciepło jako danie główne. Smacznego!