Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 233
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 715
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21430
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 233
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 715
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21430
Składniki
Białe części pora i cebule kroimy w półplasterki, podsmażamy na maśle w garnku. Po chwili dodajemy mięso mielone (wołowo-wieprzowe) i smażymy kilka minut. Papryki kroimy w kostkę 1 cm x 1 cm. Dodajemy do garnka wraz z pomidorami z puszki i koncentratem.
Ryż zalewamy gorącą wodą i gdy napęcznieje dodajemy do garnka. Całość gotujemy na małym ogniu, dodajemy pędy bambusa i następnie danie gotujemy około 40 minut. Przyprawiamy przyprawą do potraw chińskich i papryką. Dodajemy pieprz i sól do smaku.
Podajemy na ciepło jako danie główne. Smacznego!