Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Ewy Wachowicz z 395 odcinka programu Ewa gotuje.
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10959
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 209
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 365
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10959
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 209
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 365
Składniki
Ogórki i cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej (młodej cukinii nie trzeba obierać). Przełożyć do garnka lub kamionki. Wlać kefir wymieszany z jogurtem. Dorzucić czosnek, szalotki i rzodkiewki oraz posiekany koperek i szczypiorek. Dolać wodę z ogórków. Przyprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na minimum godzinę.
Podawać z pokrojonym pstrągiem wędzonym. Można dorzucić kostki lodu. Na talerzu udekorować koperkiem.