Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Ewy Wachowicz z 395 odcinka programu Ewa gotuje.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
Ogórki i cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej (młodej cukinii nie trzeba obierać). Przełożyć do garnka lub kamionki. Wlać kefir wymieszany z jogurtem. Dorzucić czosnek, szalotki i rzodkiewki oraz posiekany koperek i szczypiorek. Dolać wodę z ogórków. Przyprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na minimum godzinę.
Podawać z pokrojonym pstrągiem wędzonym. Można dorzucić kostki lodu. Na talerzu udekorować koperkiem.