Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chłodnik różowy z buraków"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 287
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 287
Składniki
Obierz buraki, zetrzyj na dużych oczkach i wrzuć do garnka. Zalej wodą, posól i gotuj przez ok. 30 minut. Wymieszaj mąkę w kwaśnej śmietanie i dodaj do zupy. Gotuj jeszcze ok. 5 minut. Potem odstaw garnek i poczekaj, aż wystygnie.
Obierz ogórek i rzodkiewki, a dymkę oczyść. Pokrój wszystko drobno i razem z koperkiem dodaj do garnka. Dopraw zupę zalewą z ogórków, solą i pieprzem, ew. cukrem.
Zupę podawaj z kawałkiem ugotowanego na twardo jajka.
Czas przygotowania: 50 minut 338 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień