Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest naipyszniejszym daniem na męczące upały. Nie robi się go długo, jest syty i zawiera dużo witamin.Polecam i życze smacznego.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 83
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 71
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 83
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 71
Składniki
Botwine pokroic na paseczki,a buraczki zetrzeć na grubej tarce i zagotowac w niewielkiej ilości wody z kostką rosołową.
Ogórka pokroić w kostkę,rzodkiew Zetrzeć na grubej tarce,szczypior i koper posiekać.
Wystygniętą botwine z buraczkami i pozostałe warzywa wymieszać z maślanką,doprawic do smaku solą i pieprzem.Można dodać surowego buraczka dla koloru. Wstawić do lodówki.
Ugotować ziemniaki i jajka na twardo, Stopić słonine.
Chłodnik wlać do miseczki posypać koperkiem idodać przekrojone jajko, a ziemniaki wyłożyc na talerzyk , polać słoninką i posypać koperkiem. SMACZNEGO!