Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest naipyszniejszym daniem na męczące upały. Nie robi się go długo, jest syty i zawiera dużo witamin.Polecam i życze smacznego.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 825
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 825
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Składniki
Botwine pokroic na paseczki,a buraczki zetrzeć na grubej tarce i zagotowac w niewielkiej ilości wody z kostką rosołową.
Ogórka pokroić w kostkę,rzodkiew Zetrzeć na grubej tarce,szczypior i koper posiekać.
Wystygniętą botwine z buraczkami i pozostałe warzywa wymieszać z maślanką,doprawic do smaku solą i pieprzem.Można dodać surowego buraczka dla koloru. Wstawić do lodówki.
Ugotować ziemniaki i jajka na twardo, Stopić słonine.
Chłodnik wlać do miseczki posypać koperkiem idodać przekrojone jajko, a ziemniaki wyłożyc na talerzyk , polać słoninką i posypać koperkiem. SMACZNEGO!