Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest naipyszniejszym daniem na męczące upały. Nie robi się go długo, jest syty i zawiera dużo witamin.Polecam i życze smacznego.
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 59
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 221
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 88
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 193
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 123
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 59
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 221
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 88
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 193
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 123
Składniki
Botwine pokroic na paseczki,a buraczki zetrzeć na grubej tarce i zagotowac w niewielkiej ilości wody z kostką rosołową.
Ogórka pokroić w kostkę,rzodkiew Zetrzeć na grubej tarce,szczypior i koper posiekać.
Wystygniętą botwine z buraczkami i pozostałe warzywa wymieszać z maślanką,doprawic do smaku solą i pieprzem.Można dodać surowego buraczka dla koloru. Wstawić do lodówki.
Ugotować ziemniaki i jajka na twardo, Stopić słonine.
Chłodnik wlać do miseczki posypać koperkiem idodać przekrojone jajko, a ziemniaki wyłożyc na talerzyk , polać słoninką i posypać koperkiem. SMACZNEGO!