Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest naipyszniejszym daniem na męczące upały. Nie robi się go długo, jest syty i zawiera dużo witamin.Polecam i życze smacznego.
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1608
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 357
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1608
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 357
Składniki
Botwine pokroic na paseczki,a buraczki zetrzeć na grubej tarce i zagotowac w niewielkiej ilości wody z kostką rosołową.
Ogórka pokroić w kostkę,rzodkiew Zetrzeć na grubej tarce,szczypior i koper posiekać.
Wystygniętą botwine z buraczkami i pozostałe warzywa wymieszać z maślanką,doprawic do smaku solą i pieprzem.Można dodać surowego buraczka dla koloru. Wstawić do lodówki.
Ugotować ziemniaki i jajka na twardo, Stopić słonine.
Chłodnik wlać do miseczki posypać koperkiem idodać przekrojone jajko, a ziemniaki wyłożyc na talerzyk , polać słoninką i posypać koperkiem. SMACZNEGO!