Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-05-2022
Pyszny i pożywny obiad ze składników, które zazwyczaj znajdziemy w każdej lodówce.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1365
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1365
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Następnie w garnku rozgrzewamy olej i ją podsmażamy
W tym czasie kiełbasę kroimy w pół talarki, a następnie dorzucamy do zeszklonej cebuli. Całość smażymy do momentu kiedy kiełbasa zacznie się rumienić.
Obieramy i myjemy ziemniaki oraz marchewkę. Ziemniaki kroimy w grubą kostkę, a marchewkę w plasterki.
Warzywa przekładamy do garnka i mieszamy z resztą składników. Całość dusimy pod przykryciem przez mniej więcej 15 minut, co jakiś czas mieszając.
Pieczarki myjemy/obieramy i kroimy na ćwiartki. Po upływie 15 minut dodajemy je do garnka wraz z pomidorami. Do potrawy wlewamy wodę, dokładnie mieszamy i ponownie pozostawiamy pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut. Potrawę co jakiś czas mieszamy.
Na koniec doprawiamy solą, pierzem, oregano i majerankiem po czym dokładnie mieszamy i gotowe.