Proste, stosunkowo szybko do zrobienia i smaczne.
Chłopski Garnek z Pieczarkami
Składniki
- mięsa mielonego ( mieszane ), 350 gr.
- ziemniaków ( obranych ), 400 gr.
- fasolki szparagowej ( zielonej z konserwy ), 200 gr.
- pieczarek, 250 gr.
- torebka ´´ Pomysł na Chłopski Garnek ´´ ( WINIARY ), 1
- cebule, 2 szt.
- łyżki oleju, 3
- łyżki przecieru pomidorowego ( kto lubi ), 2
- Chilli sos ostry ( hau sanh )
- Przyprawy: Sól / Papryka
Składniki
- mięsa mielonego ( mieszane ), 350 gr.
- ziemniaków ( obranych ), 400 gr.
- fasolki szparagowej ( zielonej z konserwy ), 200 gr.
- pieczarek, 250 gr.
- torebka ´´ Pomysł na Chłopski Garnek ´´ ( WINIARY ), 1
- cebule, 2 szt.
- łyżki oleju, 3
- łyżki przecieru pomidorowego ( kto lubi ), 2
- Chilli sos ostry ( hau sanh )
- Przyprawy: Sól / Papryka

Etapy przygotowania
► Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i na oleju zeszklić, dodać mięso i smażyć przez 10 minut. Dodać w plastry pokrojone pieczarki, w kostkę pokrojone ziemniaki i dalej jeszcze chwilę smażyć. ► Zawartość torebki dobrze wymieszać z 400 ml. wody i wlać do mięsa, dodać fasolkę i gotować pod przykryciem około 20 - 25 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszająć. Przyprawić.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 499
Ostatnio komentowane przepisy

Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 499



Składniki
- mięsa mielonego ( mieszane ), 350 gr.
- ziemniaków ( obranych ), 400 gr.
- fasolki szparagowej ( zielonej z konserwy ), 200 gr.
- pieczarek, 250 gr.
- torebka ´´ Pomysł na Chłopski Garnek ´´ ( WINIARY ), 1
- cebule, 2 szt.
- łyżki oleju, 3
- łyżki przecieru pomidorowego ( kto lubi ), 2
- Chilli sos ostry ( hau sanh )
- Przyprawy: Sól / Papryka
► Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i na oleju zeszklić, dodać mięso i smażyć przez 10 minut. Dodać w plastry pokrojone pieczarki, w kostkę pokrojone ziemniaki i dalej jeszcze chwilę smażyć. ► Zawartość torebki dobrze wymieszać z 400 ml. wody i wlać do mięsa, dodać fasolkę i gotować pod przykryciem około 20 - 25 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszająć. Przyprawić.
fajny pomysł, tylko ten "pomysł na.." czymś zastąpić, jakoś nie przemawiają do mnie te torebki, ale fajnie ma Pan przepisy, te ogórki mm :)