Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i chrupiące drożdżowe ciasto ze świetnymi dodatkami. Figa idealnie pasuje do sera z pleśnią i salami.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3564
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3776
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 335
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 610
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3564
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3776
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 335
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 610
Składniki
Drożdże i cukier rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Zostawiamy na 10 minut. Po tym czasie mieszamy z mąką, oliwą, solą. Zarabiamy ciasto, aż będzie elastyczne. Przykrywamy folią lub ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Ciasto dzielimy na pół. Z każdej połówki wyrabiamy kulkę i podsypując kaszą, wałkujemy. Smarujemy dżemem figowym i sosem pomidorowym. Układamy pokrojone dodatki. Posypujemy ziołami prowansalskimi. Ja piekę pizzę na kamieniu w piekarniku rozgrzanym do 250 stopni. W zależności od grubości pizza piecze się od 5 - 12 minut.
Pizzę podajemy od razu po wyjęciu z pieca.