Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na potrawkę z indyka, w której chrupią migdały. Do potrawki można dodać ryż lub makaron i mamy idealne danie na rodzinny obiad lub do zabrania do pracy.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3823
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3823
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Składniki
Mięso pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Zdjąć z patelni.
Cebulę oraz czosnek obrać. Pokroić w kostkę. Podsmażyć na tłuszczu po mięsie. Przyprawić, wymieszać.
Pomidory umyć, sparzyć, obrać, pokroić w kostkę. Pomidory oraz bulion dodać na patelnię. Dusić ok 10 minut.
Następnie dodać mięso, sok z cytryny, migdały i koperek. Dusić przez kolejne 5-10 minut.
Smacznego! :)