Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na potrawkę z indyka, w której chrupią migdały. Do potrawki można dodać ryż lub makaron i mamy idealne danie na rodzinny obiad lub do zabrania do pracy.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2056
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3273
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2155
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2056
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3273
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2155
Składniki
Mięso pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Zdjąć z patelni.
Cebulę oraz czosnek obrać. Pokroić w kostkę. Podsmażyć na tłuszczu po mięsie. Przyprawić, wymieszać.
Pomidory umyć, sparzyć, obrać, pokroić w kostkę. Pomidory oraz bulion dodać na patelnię. Dusić ok 10 minut.
Następnie dodać mięso, sok z cytryny, migdały i koperek. Dusić przez kolejne 5-10 minut.
Smacznego! :)