Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na potrawkę z indyka, w której chrupią migdały. Do potrawki można dodać ryż lub makaron i mamy idealne danie na rodzinny obiad lub do zabrania do pracy.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 323
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8826
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 323
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8826
Składniki
Mięso pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Zdjąć z patelni.
Cebulę oraz czosnek obrać. Pokroić w kostkę. Podsmażyć na tłuszczu po mięsie. Przyprawić, wymieszać.
Pomidory umyć, sparzyć, obrać, pokroić w kostkę. Pomidory oraz bulion dodać na patelnię. Dusić ok 10 minut.
Następnie dodać mięso, sok z cytryny, migdały i koperek. Dusić przez kolejne 5-10 minut.
Smacznego! :)