Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na potrawkę z indyka, w której chrupią migdały. Do potrawki można dodać ryż lub makaron i mamy idealne danie na rodzinny obiad lub do zabrania do pracy.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10664
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11605
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 614
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10664
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11605
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 614
Składniki
Mięso pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Zdjąć z patelni.
Cebulę oraz czosnek obrać. Pokroić w kostkę. Podsmażyć na tłuszczu po mięsie. Przyprawić, wymieszać.
Pomidory umyć, sparzyć, obrać, pokroić w kostkę. Pomidory oraz bulion dodać na patelnię. Dusić ok 10 minut.
Następnie dodać mięso, sok z cytryny, migdały i koperek. Dusić przez kolejne 5-10 minut.
Smacznego! :)