Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chrupiąca rolada"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Umyj mięso i usuń błony. Rozetnij wzdłuż tak, aby powstał większy płat i ubij go tłuczkiem do mięsa.
Na płacie mięsa poukładaj plastry bekonu, posyp je śliwkami i zwiń. Roladę dokładnie zwiąż sznurkiem i ze wszystkich stron posyp przyprawą do pieczeni wieprzowej.
Z umytych jabłek usuń gniazda nasienne i pokrój w ósemki. Tak samo pokrój cebulę.
Wstaw roladę do brytfanny i dopraw solą. Dodaj jabłka, cebulę i podlej cydrem lub moszczem jabłkowym.
Piecz roladę w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 st. C przez ok. 70 minut. Podczas pieczenia polewaj mięso powstałym sosem. Podawaj z pieczonymi ziemniakami lub puree.
Czas przygotowania: 90 minut 620 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień