Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chrupiąca tarta z łososiem i oliwkami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3617
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 132
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3617
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 132
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Wyłóż blachę papierem do pieczenia lub posmaruj odrobiną tłuszczu.
Połącz ze sobą plastry ciasta, wałkując, tak by pasowały do rozmiaru blaszki (plus 1 cm na brzegi). Przełóż na blachę i piecz przez 10 minut.
Natrzyj łososia oliwą, dopraw solą i pieprzem. Smaż na średnim ogniu przez 2-3 minuty z każdej strony.
Wyjmij ciasto z piekarnika, posmaruj je roztrzepanym jajkiem. Następnie piecz jeszcze przez 5 minut, aż będzie chrupiące i złociste. Pokrój łososia i oliwki na kawałki, połóż na posypane serem i koperkiem ciasto. Wstaw do piekarnika jeszcze na 10-15 minut. Podawaj w towarzystwie sałaty.
Czas przygotowania: ok. 45 minut • porcja: 450 kcal • koszt: ok. 4,5 zł • dla 4 osób.Źródło: Olivia