Przepis wart wypróbowania: "Chrupiąca zapiekanka"
Chrupiąca zapiekanka
Składniki
- 2 bagietki pszenne
- 50 dag pieczarek
- cebula
- 20 dag sera żółtego
- tłuszcz do smażenia
- sól
- pieprz
Składniki
- 2 bagietki pszenne
- 50 dag pieczarek
- cebula
- 20 dag sera żółtego
- tłuszcz do smażenia
- sól
- pieprz

Etapy przygotowania
Bagietki kroję na pół najpierw wzdłuż, potem w poprzek.
Pieczarki kroję w półplasterki, cebulę – w kostkę, obsmażam na tłuszczu. Przyprawiam solą i pieprzem, mieszam i smażę, aż większość płynu odparuje.
Ser ścieram na tarce. Na bagietkach układam pieczarki z cebulą. Posypuję serem i zapiekam w temp. 180oC około 20 min. Dekoruję ketchupem i zieleniną.
35 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji 1,40 zł • Przepis na 8 porcji.Źródło: Kobieta i życie
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 21981
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Owoce
- Jabłka
- Nabiał
- Jogurt
- Dla zdrowia
Odsłon: 70
Ostatnio komentowane przepisy

Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 21981
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Owoce
- Jabłka
- Nabiał
- Jogurt
- Dla zdrowia
Odsłon: 70


Składniki
- 2 bagietki pszenne
- 50 dag pieczarek
- cebula
- 20 dag sera żółtego
- tłuszcz do smażenia
- sól
- pieprz
Bagietki kroję na pół najpierw wzdłuż, potem w poprzek.
Pieczarki kroję w półplasterki, cebulę – w kostkę, obsmażam na tłuszczu. Przyprawiam solą i pieprzem, mieszam i smażę, aż większość płynu odparuje.
Ser ścieram na tarce. Na bagietkach układam pieczarki z cebulą. Posypuję serem i zapiekam w temp. 180oC około 20 min. Dekoruję ketchupem i zieleniną.
35 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji 1,40 zł • Przepis na 8 porcji.Źródło: Kobieta i życie