Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące krokiety z mięsem z rosołu. Niesamowicie sycące. Podane w towarzystwie czerwonego barszczu smakują wręcz obłędnie. Sprawdzą się na co dzień i od święta. Sekret smaku tkwi w farszu przygotowanym z dwóch rodzajów mięs - drobiowego i wołowego oraz chrupiącej panierce zrobionej na bazie bułki tartej i mąki pszennej. Zrób je na obiad, a nie pożałujesz!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4251
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2537
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1574
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11189
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4251
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2537
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1574
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11189
Składniki
Zacznij od przygotowania ciasta na naleśniki. Do miski przesyp mąkę, wlej mleko i wodę gazowaną, wbij dwa jajka, dodaj szczyptę soli. Składniki wymieszaj do połączenia. Ciasto na naleśniki odstaw na około pół godziny, żeby odpoczęło.
Przygotuj farsz do krokietów. Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na patelni na złoty kolor. Mięso z rosołu oddziel od kości i przepuść przez maszynkę do mielenia razem z podsmażoną cebulką i warzywami z rosołu. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem.
Usmaż naleśniki. Patelnię rozgrzej z kroplą oleju. Rozlej na patelnię cienką warstwę ciasta. Naleśniki smaż z dwóch stron na rumiany kolor.
Zwijaj krokiety. Nakładaj po łyżce farszu na naleśniki, złóż dwa brzegi do środka i zwijaj naleśniki jak roladki.
Przygotuj panierkę do krokietów. Do miski wbij jajka i rozbełtaj je widelcem. Do jednego głębokiego talerza wsyp mąkę, do drugiego bułkę tartą. Krokiety panieruj kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej. Krokiety smaż z każdej strony na złoty kolor.