Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiące paluszki mięsne"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 54
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3309
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 54
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3309
Składniki
Czerstwą bułkę namoczyć w małej niewielkiej przegotowanej wody. Cebulę obrać i drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o małych oczkach. Mięso przełożyć do salaterki, dodać cebulę, odciśniętą z wody bułkę, wbić całe jajko. Dodać sól i pieprz.
Wyrobić masę tak, aby wszystkie dobrze się połączyły. Dolać ok. pół szklanki wody, żeby paluszki zachowały soczystość.
Z gotowej masy mięsnej formować małe kotleciki o wydłużonym kształcie. Obtoczyć każdy w tartej bułce. Rozgrzać na patelni olej, smażyć wałeczki na rumiano ze wszystkich stron. Dekorować koperkiem.
ok. 30 minutŹródło: Twoje Imperium