Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące z wierzchu, delikatne w środku, pyszne i proste do przygotowania placki pełne jabłek, które sprawdzą się zarówno jako danie obiadowe, ale także pożywne śniadanie lub deser.
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4461
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1066
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3155
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4461
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1066
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3155
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Składniki
Do miski wybić 3 jajka, wsypać 1 łyżeczkę cukru (lub więcej, wedle uznania) i dokładnie zmiksować. Następnie stopniowo dodawać 18 łyżek mąki pszennej oraz 2 szklanki mleka. Miksować do połączenia składników i powstania jednolitego, gęstego ciasta. Gotowe ciasto odstawić na ok. 15-20 minut.
Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach do miski z przygotowanym ciastem. Ciasto i jabłka dokładnie wymieszać. Na patelni podgrzać olej. Następnie przy pomocy łyżki nakładać porcje ciasta, formując odpowiadającej nam wielkości placki. Placki smażyć z obu stron do zarumienienia.
Gotowe, chrupiące placki podawać posypane cukrem pudrem lub w towarzystwie szklanki zimnego mleka. Smacznego!