Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki ziemniaczane na grubych oczkach
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117484
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8137
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3044
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1806
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1392
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117484
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8137
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3044
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1806
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1392
Składniki
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Odstawić na 15 minut a następnie lekko odcisnąć i wylać nadmiar wody. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do ziemniaków. Kolejno dodać jajka i mąkę. Wszystko razem wymieszać. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony.( Jeden placek to 1 jedna pełna łyżka przygotowanej masy). Oczywiście im cieńszy placek tym bardziej chrupiący. Gotowe wyjąc na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Podawać z ulubionymi dodatkami lub bez niczego ! Smacznego !