Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki ziemniaczane na grubych oczkach
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 114
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1803
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14421
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19518
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 114
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1803
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14421
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19518
Składniki
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Odstawić na 15 minut a następnie lekko odcisnąć i wylać nadmiar wody. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do ziemniaków. Kolejno dodać jajka i mąkę. Wszystko razem wymieszać. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony.( Jeden placek to 1 jedna pełna łyżka przygotowanej masy). Oczywiście im cieńszy placek tym bardziej chrupiący. Gotowe wyjąc na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Podawać z ulubionymi dodatkami lub bez niczego ! Smacznego !