Do góry

Dania główne Przepis na:

Chrupiące placki ziemniaczane na grubych oczkach

Chrupiące placki ziemniaczane na grubych oczkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 171 Ocena: 8895

Dodano:

Odsłon: 13746

Chrupiące placki ziemniaczane na grubych oczkach
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Odstawić na 15 minut a następnie lekko odcisnąć i wylać nadmiar wody. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do ziemniaków. Kolejno dodać jajka i mąkę. Wszystko razem wymieszać. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony.( Jeden placek to 1 jedna pełna łyżka przygotowanej masy). Oczywiście im cieńszy placek tym bardziej chrupiący. Gotowe wyjąc na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Podawać z ulubionymi dodatkami lub bez niczego ! Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń