Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki są chrupiące proste w przygotowaniu, każdy sobie poradzi.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19357
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13083
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1739
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232202
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19357
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13083
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1739
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232202
Składniki
Ziemniaki obieramy i myjemy ucieramy na tarce duże oka, następnie cebule obieramy i drobno siekamy. Dodajemy do utartych ziemniaków sól, pieprz ,mąkę i jajko. Dokładnie wszystko mieszamy i odstawiamy. Po czasie wszystko zaczyna puszczać soki więc nadmiar odlewamy. Smażymy na złoty kolor na oleju lub smalcu według uznania. Dodajemy sos pieczarkowy Smacznego
Sos pieczarkowy Pieczarki myjemy czyścimy kroimy na plasterki. Na patelni delikatnie smażymy pieczarki ( by pieczarki puściły szybciej wodę można posolić) po chwili dodajemy trzy łyżki wody i śmietanę mieszamy by wszystko się połączyło oczywiście doprawiamy do smaku