Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki są chrupiące proste w przygotowaniu, każdy sobie poradzi.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9547
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4429
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 182
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20809
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9547
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4429
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 182
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20809
Składniki
Ziemniaki obieramy i myjemy ucieramy na tarce duże oka, następnie cebule obieramy i drobno siekamy. Dodajemy do utartych ziemniaków sól, pieprz ,mąkę i jajko. Dokładnie wszystko mieszamy i odstawiamy. Po czasie wszystko zaczyna puszczać soki więc nadmiar odlewamy. Smażymy na złoty kolor na oleju lub smalcu według uznania. Dodajemy sos pieczarkowy Smacznego
Sos pieczarkowy Pieczarki myjemy czyścimy kroimy na plasterki. Na patelni delikatnie smażymy pieczarki ( by pieczarki puściły szybciej wodę można posolić) po chwili dodajemy trzy łyżki wody i śmietanę mieszamy by wszystko się połączyło oczywiście doprawiamy do smaku