Do góry

Dania główne Przepis na:

Chrupiące placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym

Chrupiące placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 25

Dodano:

Odsłon: 243

Placki są chrupiące proste w przygotowaniu, każdy sobie poradzi.

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chrupiące placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy i myjemy ucieramy na tarce duże oka, następnie cebule obieramy i drobno siekamy. Dodajemy do utartych ziemniaków sól, pieprz ,mąkę i jajko. Dokładnie wszystko mieszamy i odstawiamy. Po czasie wszystko zaczyna puszczać soki więc nadmiar odlewamy.

    Smażymy na złoty kolor na oleju lub smalcu według uznania.

    Dodajemy sos pieczarkowy

    Smacznego

  2. Sos pieczarkowy
    Pieczarki myjemy czyścimy kroimy na plasterki. Na patelni delikatnie smażymy pieczarki ( by pieczarki puściły szybciej wodę można posolić) po chwili dodajemy trzy łyżki wody i śmietanę mieszamy by wszystko się połączyło oczywiście doprawiamy do smaku

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń