Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki są chrupiące proste w przygotowaniu, każdy sobie poradzi.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15733
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1477
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15733
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1477
Składniki
Ziemniaki obieramy i myjemy ucieramy na tarce duże oka, następnie cebule obieramy i drobno siekamy. Dodajemy do utartych ziemniaków sól, pieprz ,mąkę i jajko. Dokładnie wszystko mieszamy i odstawiamy. Po czasie wszystko zaczyna puszczać soki więc nadmiar odlewamy. Smażymy na złoty kolor na oleju lub smalcu według uznania. Dodajemy sos pieczarkowy Smacznego
Sos pieczarkowy Pieczarki myjemy czyścimy kroimy na plasterki. Na patelni delikatnie smażymy pieczarki ( by pieczarki puściły szybciej wodę można posolić) po chwili dodajemy trzy łyżki wody i śmietanę mieszamy by wszystko się połączyło oczywiście doprawiamy do smaku