Dania główne Przepis na:
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Pieczarki usmażyć na złoto, poddusić z cebulką i czosnkiem. Wymieszać z posiekanym drobno (0,5 cm x 0,5 cm) kurczakiem, doprawić przyprawami (ostrożnie z estragonem:) ), dodać jajka, mąkę, starty ser żółty, wymieszać. Kłaść na rozgrzany olej, smażyć na rumiano z obu stron.
Na skróty
Komentarze do przepisu (11)

Tangerinka 26 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
Kasiu, jeśli pokroisz mięso bardzo drobno (max.1 cm x 1 cm) i jest to pierś kurza, to nie trzeba wcześniej obsmażać. Jeśli chcesz uzyć większych kawałków mięsa (albo np. indyka) - to radziłabym podsmażyć.2 Kto głosował? | Odpowiedz

kasiaa1599 25 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
kurczaczka też wczesniej smażymy?0 Kto głosował? | Odpowiedz

kasiaa1599 25 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
kurczaka też wczeÅ0 Kto głosował? | Odpowiedz

diaablica84 06 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
ja osobiscie dodaje lyzke majonezu, lyzke maki ziemniaczanej zamiast zwyklej, mieszam i bez panierki na patelnie!! pysia0 Kto głosował? | Odpowiedz

wkzcris 30 grudnia 2008Zgłoś do usunięcia
a jak smakuje??????/0 Kto głosował? | Odpowiedz

Tangerinka 04 grudnia 2008Zgłoś do usunięcia
Nie panierowałam. Unikam panierki :o)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Kogoru 04 grudnia 2008Zgłoś do usunięcia
Na zdjęciu wygląda jak panierowane, a w przepisie nic o tym nie ma. Naprawdę nie trzeba panierować?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Tangerinka 28 listopada 2008Zgłoś do usunięcia
olciaaa_88 : rzeczywiście, z kukurydzą też są pycha- trochę słodkie, więc robię do nich ostry sos pomidorowy :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

psotnywiatr81 28 listopada 2008Zgłoś do usunięcia
wyglada smakowicie1 Kto głosował? | Odpowiedz

olciaaa_88 28 listopada 2008Zgłoś do usunięcia
można również dodać do tego paprykę, kukurydzę. Polecam ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz