Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tiftele to inaczej klopsy albo plupety. Tym razem mamy dla was wersje bezmięsną, z gotowanych ziemniaków i dobrego, żółtego sera. To szybkie i tanie danie dla zabieganych. Chrupiące tiftele można podawać z dipem czosnkowym lub koperkowym. Dobrze smakują również z surówką.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 42
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 317
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40444
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 42
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 317
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40444
Składniki
Do gotujących się ziemniaków wsyp sól oraz szczyptę gałki muszkatołowej. Po ugotowaniu odcedź dodaj masło i stłucz na puree. Do ziemniaków dodaj jajka, mąkę, starty na tarce o grubych oczkach żółty ser, łyżkę bułki tartej oraz posiekany na drobno koperek. Dopraw solą i pieprzem, dobrze wymieszaj.
Z ziemniaczanej masy formuj kulki. Wrzucaj na rozgrzany olej i smaż tiftele na złoty kolor. Po ściągnięciu z patelni, odsącz ziemniaczane kulki z nadmiaru tłuszczu, kładąc je na papierowym ręczniku.