Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tiftele to inaczej klopsy albo plupety. Tym razem mamy dla was wersje bezmięsną, z gotowanych ziemniaków i dobrego, żółtego sera. To szybkie i tanie danie dla zabieganych. Chrupiące tiftele można podawać z dipem czosnkowym lub koperkowym. Dobrze smakują również z surówką.
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 19
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3308
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1315
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1884
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 622
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 19
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3308
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1315
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1884
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 622
Składniki
Do gotujących się ziemniaków wsyp sól oraz szczyptę gałki muszkatołowej. Po ugotowaniu odcedź dodaj masło i stłucz na puree. Do ziemniaków dodaj jajka, mąkę, starty na tarce o grubych oczkach żółty ser, łyżkę bułki tartej oraz posiekany na drobno koperek. Dopraw solą i pieprzem, dobrze wymieszaj.
Z ziemniaczanej masy formuj kulki. Wrzucaj na rozgrzany olej i smaż tiftele na złoty kolor. Po ściągnięciu z patelni, odsącz ziemniaczane kulki z nadmiaru tłuszczu, kładąc je na papierowym ręczniku.