Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tiftele to inaczej klopsy albo plupety. Tym razem mamy dla was wersje bezmięsną, z gotowanych ziemniaków i dobrego, żółtego sera. To szybkie i tanie danie dla zabieganych. Chrupiące tiftele można podawać z dipem czosnkowym lub koperkowym. Dobrze smakują również z surówką.
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 99
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 135
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38446
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 79
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 99
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 135
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38446
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 79
Składniki
Do gotujących się ziemniaków wsyp sól oraz szczyptę gałki muszkatołowej. Po ugotowaniu odcedź dodaj masło i stłucz na puree. Do ziemniaków dodaj jajka, mąkę, starty na tarce o grubych oczkach żółty ser, łyżkę bułki tartej oraz posiekany na drobno koperek. Dopraw solą i pieprzem, dobrze wymieszaj.
Z ziemniaczanej masy formuj kulki. Wrzucaj na rozgrzany olej i smaż tiftele na złoty kolor. Po ściągnięciu z patelni, odsącz ziemniaczane kulki z nadmiaru tłuszczu, kładąc je na papierowym ręczniku.