Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smakuje wybornie.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 54
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 132
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4187
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8634
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 54
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 132
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4187
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8634
Składniki
Kotlety posypać papryką, solą i pieprzem do smaku, rozbić tłuczkiem i odłożyć na chwilę, po czym na jednym kotlecie ułożyć paski boczku, przykryć drugim schabowym. Płatki rozgnieść wałkiem. Jajka rozbełtać z mlekiem. Gotowe kotlety obtoczyć w mące, maczać w rozmąconym jajku i panierować w pogniecionych płatkach kukurydzianych. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor, podawać z zasmażaną kiszoną kapustą i ziemniakami. SMACZNEGO.